background-wit

Het coronaproof maken van je nagelsalon

Het coronaproof maken van je nagelsalon is voor iedereen nieuw. Je staat als eigenaar of manager van een nagelstudio voor een uitdaging waar je nog nooit eerder voor gestaan hebt. Je kunt als bedrijf niet wachten om weer aan de slag te gaan en hetzelfde geldt voor je klanten, die staan ook te popelen omdat hun laatste bezoek alweer lang geleden heeft plaatsgevonden maar de veiligheid tijdens corona staat in je nagelsalon natuurlijk voorop. Gelukkig sta je er niet alleen voor. Wij bij Florence Beauty and Nails helpen je graag om dit proces van het corona proof maken van je nagelsalon in goede banen te leiden. 

Als je aan de gang gaat met het corona proof maken van je nagelsalon moet je in eerste instantie de maatregelen in ogenschouw nemen die je ook op straat en op andere plekken neemt. Het is bekend dat het coronavirus in de lucht blijft hangen vlak nadat iemand geniest of gehoest heeft en dat het ook op bepaalde oppervlakken voor langere tijd kan overleven. Daarom is het belangrijk om in je elleboog te niezen of te hoesten en zeer regelmatig je handen te wassen. 

Veilig werken tijdens corona in je nagelsalon 


Verder moet je veilig te kunnen werken tijdens corona in je nagel salon verschillende processen op orde hebben. Ten eerste de sociaal/logistieke kant; je moet bezoekersstromen reguleren zodat er niet teveel mensen tegelijkertijd binnen zijn. Dat is heel belangrijk om veilig te kunnen werken tijdens corona in je nagelsalon. Je kunt dit controleren door alleen op afspraak te werken. Hiermee voorkom je wachtrijen. Verder kun je een maximaal aantal mensen naar binnen laten zodat klanten zoveel mogelijk bij elkaar uit de buurt kunnen blijven. 

Het tweede proces, de product/logistieke kant, is zeker zo belangrijk: je moet ervoor zorgen dat je de juiste producten voor het coronaproof maken van je nagelstudio continu voldoende op voorraad hebt. Dat je mensen veilig kunnen werken tijdens corona in je nagelsalon kun je garanderen door tijdens de duur van de behandeling materialen in te zetten waarmee je het feit dat je lang contact hebt met een klant als het ware compenseert. Laat je klanten bij binnenkomst de handen wassen en/of desinfecteren, en laat ze zo min mogelijk oppervlakte zoals bijvoorbeeld deurklinken aanraken. Zorg er ook voor dat jij als nagelstyliste een goede afzuiging hebt en jij de salon zo veel mogelijk laat luchten.

GA NAAR PRODUCTEN >

 
     

Producten coronaproof maken nagelstudio

 Er zijn een aantal essentiële producten voor het coronaproof maken van je nagelsalon. Wij bieden een uitgebreid assortiment aan bescherming aan, waaronder spatbescherming. Een middel dat je uitstekend beschermt tijdens COVID-19 wanneer je de salon net weer geopend. Wij hebben onder andere een plexiglas scherm. Dit is een perfecte oplossing voor wanneer je voor de uitdaging staat van het coronaproof maken van je nagelsalon en je niet altijd anderhalve meter afstand kunt houden. Dit preventiescherm van plexiglas kun je tijdens de behandeling tussen jezelf en de klant inzetten en is daarmee een van de meest effectieve coronamaatregelen voor een nagelstyliste, maar de spatschermen helpen ook bij het coronaproof maken van de nagelsalon op andere plekken, zoals bij de kassa of het betaalpunt. 

Om je medewerkers en je klanten van verdere bescherming te voorzien en daarnaast ook om het gevoel van veiligheid te verhogen, is het gebruik van mondkapjes essentieel. Klanten zullen zich bij het zien van mondkapjes veiliger voelen en zijn daardoor eerder geneigd om van je diensten gebruik te maken in tijden van het coronavirus en de nagelsalon kan op deze manier net zo floreren als voor de crisis. De mondkapjes 3 laags 50 stuks die wij verkopen hebben zijn van goede kwaliteit, gecertificeerd en dragen het keurmerk code I, BFE >95% 
Naast mondkapjes bieden wij ook spatbescherming voor het gezicht. Deze plexiglas gelaatsbescherming is ook ideaal voor in de salon van de wimperstyliste. Wanneer jij genoodzaakt bent om over de klant heen te buigen, is het gehele gezicht beschermd.

Een misschien wat voor de hand liggend element van het coronaproof maken van je nagelstudio, maar daarom natuurlijk niet minder belangrijk is het ruime gebruik van desinfecterende handgel. De medewerkers en klanten van de nagelstudio kunnen zo bij binnenkomst en vertrek direct de handen desinfecteren. Zorg er voor dat je klanten en medewerkers hun handen regelmatig wassen, maar het coronaproof maken van je nagelsalon doe je ook door deze gel aan te bieden aan iedereen die binnenkomt. Daarmee voorkom je namelijk dat klanten het virus mee naar binnen brengen en verder verspreiden, mochten ze in aanraking zijn geweest met een besmet oppervlak. Desinfecteer daarom altijd deurklinken, het werkoppervlak en de stoelen met 5 second spray. Naast dat het slim is om de handgel in de salon te gebruiken is het ook een zeer gewild product op het moment, dus je kunt ervoor kiezen het product in je assortiment op te nemen om zo extra inkomsten te genereren. Succes gegarandeerd. 

Ben als nagelstyliste bewust van het feit dat alle gebruikte materialen en tools tussen de behandelingen door zorgvuldig gereinigd en gedesinfecteerd moeten worden. Dit doe je door je materialen enkele minuten in pure alcohol te leggen in een desinfecterende box of ultrasoon.

Mocht je nog extra tips willen over het coronaproof maken van je nagelsalon, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

GA NAAR PRODUCTEN >

Tags: coronaproof maken kapsalon | coronaproof maken schoonheidssalon