background-wit

Het coronaproof maken van je schoonheidssalon

Niemand heeft het ooit eerder gedaan: het coronaproof maken van een schoonheidssalon. Je kunt een dergelijke serie coronamaatregelen voor je schoonheidssalon niet op de automatische piloot nemen, je hebt er namelijk nooit routine voor opgebouwd. De veiligheid tijdens corona van je schoonheidssalon is bovendien ontzettend belangrijk en het is daarom zaak om geen maatregelen te nemen die halfslachtig zijn, maar nauwkeurig te werk te gaan.

Het is een bizarre tijd en een unieke situatie, maar als schoonheidsspecialiste hoeft je de bescherming tegen COVID-19 in je beautysalon gelukkig niet alleen op te lossen. Wij zijn hier als leverancier voor de sector goed op voorbereid en we hebben verschillende producten die je kunt gebruiken voor de bestrijding van het coronavirus in je schoonheidssalon ruim voorradig. Het is aan jou om je schoonheidssalon corona proof te maken maar wij gaan je hier nu mee helpen met door het proces op te splitsen in een aantal eenvoudige stappen. 

Om te beginnen is het van groot belang dat je de algemene maatregelen die overal gelden ook in jouw zaak in de praktijk brengt. Covid verspreid zich via kleine druppeltjes die ontstaan nadat iemand niest of hoest. Daarom is belangrijk dat alle medewerkers in het geval dat ze in moeten niezen of hoesten, ze dit in hun elleboog doen. 

GA NAAR PRODUCTEN >

 
     

 

Coronamaatregelen schoonheidsspecialist: minder mensen in de zaak

Er zijn een aantal coronamaatregelen die je als schoonheidsspecialist kunt nemen om ervoor te zorgen dat de anderhalve metermaatregel in acht wordt genomen. Natuurlijk is schoonheidsspecialist een beroep waarbij fysiek contact noodzakelijk is maar buiten dat is het belangrijk om zoveel mogelijk afstand te houden. Dit kun je als eigenaar of manager van de zaak stimuleren door klanten te vragen van te voren een tijdsslot te reserveren. Hiermee verminder je het aantal wachtenden en wordt het vanzelf al rustiger in de zaak. Daarnaast kun je het aantal mensen dat je tegelijk naar binnen laat beperken. Met dit soort eenvoudige maatregelen leg je de basis voor het corona proof maken van je schoonheidssalon. 

Producten voor het coronaproof maken van je schoonheidssalon

Wij leven momenteel in een 1,5 meter samenleving maar dit is helaas niet te realiseren in de beautybranche. Het is daarom van belang om producten aan te schaffen voor het coronaproof maken van je schoonheidssalon zodat jouw mensen veilig kunnen werken tijdens corona in je schoonheidssalon. Omdat het soms lastig is en je misschien tussen de bomen het bos niet meer ziet, maken we je hieronder wegwijs met een klein aantal producten waarmee je al een heel eind komt betreft bescherming en hygiëne. 

Sommige apparaten die je in de schoonheidssalon gebruikt zijn complex en daardoor niet altijd eenvoudig te ontsmetten. Wij raden het je sterk aan om in deze tijd van het coronavirus nu je schoonheidssalon net weer open is om voor het ontsmetten van kleine materialen de Ultrasoon aan te schaffen. Het is een apparaat waarmee je door lichte trillingen in combinatie met gebruik van een vloeistof, Medisept 2 in 1 desinfectant heel eenvoudig je instrumenten reinigt. De inhoud van de machine is 500 ml en de Allclean vloeistof die je nodig hebt voor het schoonmaken kun je eveneens bij ons bestellen. 

Essentieel voor het coronaproof maken van je schoonheidssalon zijn natuurlijk handschoenen van nitril, latex of vinyl. Door ze te gebruiken, vermijdt je dat er virusdeeltjes op je handen terechtkomen. Iedereen heeft wat handschoenen betreft zijn persoonlijke voorkeur en daarom kun je ze bij ons in allerlei verschillende soorten, maten en materialen bestellen. We verkopen de handschoenen gemaakt van nitril, latex of vinyl. Het is belangrijk om de handschoenen na iedere klant te vervangen en de handen te desinfecteren.

Wanneer je goed je best doet om aan alles te denken is het belangrijk ook de simpele basics niet over het hoofd te zien, zoals bijvoorbeeld papieren tafeldoekjes met een plastic onderlaag om het werkoppervlak te beschermen. Deze tafeldoekjes gooi je weg na iedere klant. De plastic beschermlaag zorgt ervoor dat vloeistoffen niet op het werkoppervlak doordringen.

Mocht je na het lezen van deze instructies nog met vragen zitten over hoe veilig te werken tijdens corona in je schoonheidssalon of meer algemeen over het coronaproof maken van je schoonheidssalon, neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder. 

 GA NAAR PRODUCTEN >

Tags: coronaproof maken nagelsalon | coronaproof maken kapsalon